HomeOver Lina

Lees meerOVER LINA

Amanné verzorgt onder leiding van Lina Domacassé sinds 1984 cursussen salsadansen in de traditionele 'a tiempo'-stijl. Altijd onder het motto: salsadansen is voor iedereen!

Voordat Lina (geboren op Bonaire en opgegroeid op Curaçao) in 1971 naar Nederland trok, had ze op de Nederlandse Antillen Lina al een danscarrière bij Cocky van Oost en bij René Rosalia opgebouwd.

Ze bouwde Amanné uit tot een waar Caribisch cultureel centrum en salsa dansschool voor de stad Nijmegen en omliggende gemeenten. Lina is een veel gezien gezicht voor ondernemend Nijmegen en werd in 2008 vermeld in de lijst van machtigste Nijmegenaren.

Als dansdocente en ondernemer heeft Lina verscheidene prijzen en nominaties op haar naam gezet. In 2007 behoorde ze tot de drie genomineerden voor de titel Zwarte Zakenvrouw Nederland.

Lina Domacassé is tijdens een netwerkbijeenkomst in 2011 in de ambtswoning van Gevolmachtigde minister Sheldry Osepa in Den Haag lovend toegesproken voor haar vele goede werk voor de Antilliaans/Arubaanse gemeenschap in Nederland als voorzitter van Solaan, de belangenorganisatie van Caribische Nederlanders in Nijmegen. Zij ontving daarvoor een gedenkplaat.

https://www.amanne.nl/wp-content/uploads/2019/01/foto_lina2.jpg

ENTHOUSIAST GEWORDEN OM TE DANSEN?

Salsa dansschool Amanné

Waar kan je ons vinden?

Tweede Walstraat 118
6511 LW Nijmegen
info@amanne.nl